U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week slechts beperkt daalden.

Een november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 4 procent, ofwel 1,67 dollar, lager op 40,03 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Een toename van het aantal coronabesmettingen in vooral de Verenigde Staten en Europa, zullen mogelijk tot nog meer beperkende maatregelen leiden, hetgeen een impact zal hebben op de vraag naar energie.

Analist Lukman Otunuga van FXTM wees verder op data van het Amerikaanse Energy Information Administration, die wezen op een beperkte daling van de olievoorraden afgelopen week. Hoewel de cijfers volgens Otunuga relevant zijn, gaat de aandacht op de oliemarkt momenteel vooral uit naar de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de impact daarvan op de energievraag.

Vanuit technisch perspectief zou een daling van de olieprijs tot onder de 40 dollar de weg vrijmaken voor een verdere koersval tot 38 dollar, zo denkt Otunuga.

In de week eindigend op 16 oktober daalden de voorraden ruwe olie met 1,0 miljoen vaten tot 488,1 miljoen vaten. In de week ervoor daalden de voorraden nog met 3,8 miljoen vaten.  

Analisten geraadpleegd door S&P Global Platts mikten op een daling op weekbasis van 1,9 miljoen vaten. Op dinsdag meldde het American Petroleum Institute zelfs nog een toename van 584.000 vaten.  

Het Energy Information Administration liet ook weten dat de totale olieproductie in de VS is gedaald met 600.000 vaten tot 9,9 miljoen vaten, nadat diverse boorplatforms in de Golf van Mexico dicht gingen vanwege orkaan Delta eerder deze maand.

De benzinevoorraden stegen afgelopen week dan weer met 1,9 miljoen vaten tot 227,0 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel daalden met 3,8 miljoen vaten tot 160,7 miljoen stuks. Analisten mikten op respectievelijk een daling van 1,6 miljoen vaten en een daling van 3 miljoen vaten.

Ondanks de terugval van de olieprijzen, kunnen beleggers zich ophalen aan het vooruitzicht van een nieuwe ronde steunmaatregelen in de Verenigde Staten en de laatste vergadering van OPEC+.

Strateeg Stephen Innes van AxiCorp verwacht dat OPEC-landen zich aan de productiebeperkingen zullen houden en dat zal vermoedelijk een verdere val van de olieprijs voorkomen. "Hoewel het wellicht ietwat te vroeg is om de huidige productiebeperkingen aan te passen, verklaart dit wel het negatieve sentiment van de afgelopen tijd op de oliemarkt", aldus Innes, wijzend op de angst dat de productiebeperkingen weer langzaam afgebouwd kunnen worden.

Desondanks kan een stijging van de productie uit Libië en een trager dan verwacht herstel van de mondiale energievraag ertoe leiden dat OPEC+ alsnog besluit om de productiebeperkingen langer in stand te houden. Volgens Innes kan hierover eind november meer duidelijkheid over komen als OPEC+ weer bij elkaar komt.

De huidige afspraken over een beperking van de productie met 7,7 miljoen vaten per dag, lopen tot en met december. In januari worden de beperkingen langzaam afgebouwd tot 5,8 miljoen vaten per dag. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de Beursgorilla.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Vandaag in het nieuws

  1. Media: Tesla verlaagt weer prijzen in VS

    11:00, ABM Financial News
  2. Stemrecht Baillie Gifford in IMCD gehalveerd

    10:45, ABM Financial News
  3. JPMorgan kleiner in SBM Offshore

    10:40, ABM Financial News
  4. Barclays kleiner in BAM

    10:36, ABM Financial News
NLD25 860,02 -5,01 -0,58%
AEX 860,01 -5,35 -0,62%
US30^ 37.851,00 0,00 0,00%
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

  1. 22-04 Stellantis NV
    notering ex-dividend
  2. 22-04 ING Groep NV
    Algemene Aandeelhoudersvergadering
  3. 23-04 NSI NV
    notering ex-dividend
  4. 23-04 Wereldhave Belgium Comm VA
    Resultaten 1e kwartaal 2024
  5. 23-04 Deceuninck NV
    Algemene Aandeelhoudersvergadering
  6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op Beursgorilla.nl