U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Beeld: iStock

Biedt een bloedrode beursdag kansen?

De schrik zit er bij beleggers flink in nu de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus om zich heen slaat. Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken in de IEX BeleggersPodcast eventuele koopkansen.

De schrik zit er bij beleggers flink in nu de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus om zich heen slaat. Wereldwijd kleurden de koersenschermen rood. In een gloednieuwe aflevering van de IEX BeleggersPodcast bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts eventuele koopkansen.

Over deze nieuwe virusvariant is nog veel onduidelijk, benadrukt Koerts. Dat zorgt voor deze erg onrustige beurs. “Omdat de Zuid-Afrikaanse coronavariant naar alle waarschijnlijkheid besmettelijker is, maar er verder nog veel onduidelijk is, kunnen de markten dit moeilijk inprijzen, waardoor je bij opening wat paniek zag.”

Arend Jan Kamp vult aan: “Ja, daar lijkt het wel op. Wat mij vooral opviel, was de Amerikaanse rente die om acht uur ’s ochtends al tien basispunten in de min stond. Dat heb ik nog nooit meegemaakt en geeft wel aan dat er echt wat aan de hand is.”

Wel biedt deze dip volgens Koerts kansen, hij vergelijkt het met eerdere coronagerelateerde koersdips waar bedrijven snel bovenop wisten te komen. “Wel vergeet je één ding”, weerspreekt Arend Jan Kamp de analist. “Het hoeft natuurlijk niet weer zo te gaan. Beursbewegingen lijken vaak heel erg op elkaar, maar het zit vaak in de nuances.”

Koopkansen

Toch weerhield dat de analist niet om zijn broker aan het werk te zetten. “Ik heb ook nog koopjes gescoord vandaag”, vertelt Niels Koerts, die zijn positie in Aegon, AB InBev en Basic-Fit kort na beursopening uitbreidde. “Naar mijn mening waren de koersreacties een beetje overtrokken bij bepaalde aandelen, dus dat was voor mij een reden om bij te kopen.”

Arend Jan Kamp benoemt in de IEX BeleggersPodcast dat ook collega Coen Grutters zijn kans schoon zag om een wereldtracker bij te kopen, maar zegt daarbij dat hij dit zelf juist heel bewust niet doet. “Maandag gaat er weer een aantal vaste orders van mij de deur uit, daar houd ik me gewoon aan. Het gaat al zestien jaar goed bij mij en daar ga ik niks aan veranderen.”

Beluister de volledige podcast hieronder:

NLD25 717,30 -5,70 -0,79%
AEX 717,33 -5,76 -0,80%
US30^ 33.886,43 -123,42 -0,36%
Nasd100^ 13.421,69 -60,72 -0,45%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

 1. 18-08 Koninklijke BAM Groep NV
  Halfjaarresultaten 2022
 2. 18-08 Koninklijke Boskalis Westminster NV
  Halfjaarresultaten 2022
 3. 18-08 Sipef NV
  Halfjaarresultaten 2022
 4. 18-08 Kinepolis Group NV
  Halfjaarresultaten 2022
 5. 18-08 Pershing Square Holdings Ltd
  notering ex-dividend (Amsterdam)
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl