U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Groeit jouw pensioenpotje wel voldoende?

Als het rendement achterblijft, dan valt een overstap naar een aanbieder die uitzicht biedt op meer te overwegen.

Pensioenfondsen komen steeds meer in de knel. Oorzaak is de lage rente. Daardoor renderen de beleggingen van de pensioenfondsen een stuk minder dan gedacht. Veel fondsen hebben al aangekondigd dat de pensioenen verlaagd zullen worden.

Veel Nederlanders hebben naast het bedrijfspensioen ook hun eigen pensioenpotje. Hiermee kunnen ze straks zorgen voor een extra aanvullend pensioen. Maar net zoals bij de “grote” pensioenfondsen is het rendement vaak ondermaats.

Ook hier is de oorzaak bijna altijd de lage rente. Een mager rendement kan straks, als je met pensioen gaat, duizenden, en soms wel tienduizenden euro’s schelen. Dus niet geheel onbelangrijk.

Check je rendement

Als het rendement achterblijft, dan zou een overstap naar een aanbieder die uitzicht biedt op meer rendement te overwegen zijn. Het is dus zeker zinvol om met enige regelmaat het rendement van je polis te checken. Als je dat wilt, kan JOUW Pensioen dit ook voor je uitzoeken. JOUW Pensioen heeft mensen in dienst die dat dagelijks doen. Als je jouw rendement wilt laten checken, upload dan hier je polis.

Handig tooltje

Op de website van JOUW Pensioen vind je niet alleen informatie over hoe je een goed aanvullend pensioen kunt opbouwen, maar ook een handig tooltje waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoe hard jouw pensioenkapitaal kan groeien. Maak hier je berekening.

Niet voor iedereen!

Door je kapitaal te gaan beleggen loop je natuurlijk een beleggingsrisico. Onze lijfrenteproducten zijn dan ook alleen geschikt voor mensen die zich kunnen permitteren dit risico te lopen. Ben je financieel afhankelijk van de lijfrente-uitkering dan is het verstandig om te kiezen voor een vaste uitkering op basis van rente.


* Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, dat je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meld u aan voor de Beursgorilla.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
NLD25 877,20 -1,89 -0,21%
AEX 874,67 -9,40 -1,06%
US30^ 37.794,75 0,00 0,00%
Nasd100^ 17.714,17 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

  1. 17-04 Proximus NV
    Algemene Aandeelhoudersvergadering
  2. 17-04 B&S Group SA
    Jaarverslag 2023
  3. 17-04 Eurocommercial Properties NV
    Jaarverslag 2023
  4. 17-04 ASML Holding NV
    Resultaten 1e kwartaal 2024
  5. 17-04 Just Eat Takeaway.com NV
    Resultaten 1e kwartaal 2024
  6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op Beursgorilla.nl