U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street dichtbij nieuwe top

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten hebben woensdag hun stijging hervat en zijn hoger gesloten, zodat het terrein dat werd verloren door de coronacrisis nu vrijwel geheel is teruggewonnen. 
  
De S&P 500 sloot 1,4 procent hoger op 3.380,34 en de Dow Jones index steeg 1,1 procent. Technologiebeurs Nasdaq steeg 2,1 procent.

De S&P500 bleef slechts zes punten onder het oude record van 19 februari.

Een vertraging van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de Verenigde Staten en optimisme over een mogelijk vaccin zouden de aanleiding zijn voor de recente koerswinsten.

Ook zou de vertraging van het herstel van de Amerikaanse economie weer aan het omkeren zijn, volgens frequente economische indicatoren. 

"Nu we die cijfers zien omdraaien, lijken sommige mensen weer wat meer naar buiten te gaan. Deze indicatoren zijn het waard om naar te kijken om zekere te zien dat we de geboekte progressie sinds mei niet ongedaan maken", zei Esty Dwek van Natixis Investment Managers. 

De gesprekken tussen de regering en het Congres over een verlenging van het stimuleringspakket voor werkloze Amerikanen blijven in een impasse, zei senator Mitch McConnell. 

De keuze van presidentskandidaat Joe Biden voor Kamala Harris als zijn beoogde vicepresident had weinig impact op de markten. 

Er leek de afgelopen dagen een rotatie van technologie- en groei-aandelen, die tegen zeer hoge koersen worden verhandeld, naar meer cyclische en waarde-aandelen die zijn achtergebleven. Woensdag gingen techfondsen weer aan de leiding.
 
De gestage koersstijgingen maken de aandelenmarkt gevoelig voor een omkering, als er weer meer besmettingen komen of de overheid  om meer te stimuleren niet het gewenste effect hebben.
 
Het inflatiecijfer voor juli bedroeg 0,6 procent, het dubbel van wat was voorspeld. Dit is ongunstig voor de obligatiekoersen, maar was goed voor aandelen.

De olieprijs steeg naar het hoogste niveau sinds begin maart na een daling van de Amerikaanse handelsvoorraden ruwe olie, voor de derde week op rij. Een septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate olie steeg 2,6 procent tot 42,67 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. 

De euro/dollar noteerde op xxx. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1730 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla sloot 13 procent hoger, nadat de fabrikant van elektrische auto's bekendmaakte zijn aandeel te splitsen in vijf nieuwe aandelen. Het aandeel is enorm gestegen dit jaar.  

De Verenigde Staten hebben voor ruim 1,5 miljard dollar aan coronavaccins besteld bij Moderna, maakte het Amerikaanse biotechbedrijf dinsdagavond bekend. Het betreft 100 miljoen doses van het vaccin dat Moderna aan het ontwikkelen is. Ook nam Washington een optie op nog eens 400 miljoen doses van mRNA-1273. Het aandeel Moderna openden fors hoger maar speelde de winst vrijwel geheel kwijt. 

Plug Power heeft dinsdagavond een uitgifte van nieuwe aandelen aangekondigd. De emissieprijs per aandeel is vastgesteld op 10,25 dollar voor de plaatsingen van bijna 30,7 miljoen gewone aandelen Plug Power op 14 augustus. Partijen die de emissie begeleiden, hebben een zogeheten overtoewijzingsoptie toegekend gekregen voor 4,6 miljoen extra aandelen. Het aandeel daalde 6 procent.

Het aandeel van Stein Mart verloor 38,5 procent aan waarde nadat de warenhuisketen een faillissementsaanvraag deed.

Aandelen van Eastman Kodak sloten 3 procent lager nadat het bedrijf dinsdag laat een klein verlies rapporteerde over het tweede kwartaal. Kodak ligt onder vuur vanwege mogelijke handel met voorkennis op het moment dat het bedrijf een aantal weken geleden een omvangrijke overheidslening bekendmaakte.

Woensdag nabeurs openen Cisco Systems en Lyft de boeken.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News
IEX25-24h 661,59 0,00 0,00%
AEX 660,53 -3,35 -0,50%
US30^ 31.007,19 0,00 0,00%
Nasd100^ 13.366,93 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

 1. 26-01
  Verenigd Koninkrijk
  Werkgelegenheid Verenigd Koninkrijk - Jan 2021
 2. 28-01
  Quest For Growth NV
  Jaarresultaat 2020
 3. 29-01
  Ascencio S.C.A. SICAFI
  Algemene Aandeelhoudersvergadering
 4. 29-01
  Warehouses De Pauw NV/SA
  Jaarresultaat 2020
 5. 29-01
  Duitsland
  Werkgelegenheid Duitsland
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl