U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street verspeelt winst

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager geëindigd. De S&P 500 sloot 0,8 procent in de min op 3.333,69 punten maar lag eerder nog op koers voor een nieuwe recordstand. De Dow Jones index daalde 0,4 procent op 27.686,91 punten. De Nasdaq eindigde 1,7 procent lager op een slot van 10.782,82 punten.

De handel verliep dinsdag redelijk rustig. Gemiddeld worden er in augustus tot nog toe zo'n 20 procent minder aandelen per dag verhandeld op de New York Stock Exchange dan normaal voor deze tijd van het jaar, volgens Dow Jones Market Data. Ook de volatiliteitsindex van Cboe staat op het laagste niveau sinds eind februari.

Het sentiment was aanvankelijk positief omdat de Amerikaanse president Trump en de Democraten open lijken te staan voor nieuwe gesprekken over een breed economisch steunpakket vanwege de coronacrisis. Een eenzijdig decreet van Trump om noodsteun voor werklozen te verlengen lijkt een wassen neus. De 400 dollar per week die hij belooft wordt alleen uitgekeerd als de individuele Amerikaanse staten 100 dollar bijdragen en die zijn niet akkoord met het programma.

Als er geen deal komt, zal de markt snel corrigeren, verwacht Nicholas Brooks van Intermediate Capital Group. 

Het bericht dat Rusland een vaccin tegen het coronavirus heeft goedgekeurd werd door beleggers goed ontvangen. Een dochter van president Vladimir Poetin zou het middel al met goed gevolg persoonlijk hebben getest. Experts wijzen echter op het feit dat Rusland nog geen Fase 3 onderzoek naar het potentiële vaccin heeft gedaan en dat dit de werkzaamheid mogelijk in twijfel trekt.

Ondertussen lijkt de virusuitbraak in de VS wel meer onder controle; maandag was de tweede dag op rij dat er minder dan 50.000 nieuwe besmettingen werden gemeld. Het totale aantal besmettingen in Amerika staat op 5,1 miljoen, meldde John Hopkins University. In sommige delen van Europa lijkt het virus juist weer meer op te laaien, op plaatsen waar het onder controle leek. 

"De tegenstrijdige berichten zijn moeilijk te verteren voor de markten", volgens Hugh Gimber van JPMorgan Asset Management.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig. Het vertrouwen bij Amerikaanse MKB-bedrijven is in juli sterker dan verwacht gedaald. "De zomer is uitdagend voor kleine bedrijven", zei econoom Bill Dunkelberg.

De Amerikaanse producentenprijzen stegen in juli juist sterker dan verwacht, met 0,6 procent in plaats van de voorspelde 0,3 procent.

De olieprijs is dinsdag gedaald, wachtend op een aantal belangrijke rapporten over de markt. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,8 procent goedkoper op 41,61 dollar. 

Er worden deze week niet alleen cijfers gepubliceerd over de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden, maar ook rapporten van de OPEC en IEA. "De markten zullen goed kijken wat de verwachtingen zijn voor de vraag en wat dat betekent voor de oliebalans de komende maanden", aldus Warren Patterson van ING. 

De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1730. De euro is meer dan 10 procent gestegen sinds de dip tegenover de dollar in maart. Een neerwaartse correctie voor de euro lijkt in de maak, volgens analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

Bedrijfsnieuws

Techaandelen trokken de Nasdaq omlaag; Amazon verloor 2,1 procent en Apple daalde 3,0 procent. 

American Express zou vergevorderde gesprekken voeren om het online kredietbedrijf Kabbage over te nemen, volgens persbureau Bloomberg. Het aadeel steeg 1,6 procent. 

Boeing eindigde de dag 0,4 procent hoger en verspeelde daarmee bijna volledig de winst. Boeing leverde in juli slechts 4 vliegtuigen af en er worden 43 orders voor de 737 MAX geannuleerd. Er kwamen verder geen nieuwe orders binnen.
 
Een rechter in Californië heeft maandag geoordeeld dat Uber Technologies en Lyft hun chauffeurs per direct als werknemers moeten beschouwen op basis van een nieuwe wet in de Amerikaanse staat. Het rechterlijk bevel is een directe bedreiging voor het bedrijfsmodel van de taxi-app-reuzen en andere bedrijven in de zogeheten 'gig economy'. Uber en Lyft sloten dinsdag respectievelijk 3,4 procent en 1,3 procent lager.

Qualcomm zag de beurswaarde met 2,3 procent toenemen na een bericht dat de rechter het vonnis in een mededingingszaak van de Amerikaanse overheid tegen de chipmaker in hoger beroep heeft verworpen. 

Voedingsdistributeur Sysco boekte afgelopen kwartaal een verlies van 0,29 dollar per aandeel, wat conform verwachting was, terwijl de omzet door de coronacrisis met 43 procent daalde. Het aandeel ging 1,2 procent hoger.

International Flavors and Fragrances daalde 4,0 procent, na een afname van de operationele winst met 40 procent. Wel is het kwartaaldividend van de geur- en smaakstoffenfabrikant verhoogd.

PPG Industries profiteerde in juli van verbeterde trends in Europa en China als ook binnen de mondiale industrie waardoor de omzet in het derde kwartaal naar verwachting minder sterk daalt dan eerder verwacht. De verfspecialist rekent voor het derde kwartaal daarom niet langer op een omzetdaling van 8 tot 15 procent, maar nu van 6 tot 11 procent exclusief impact van valutakoersen. Het aandeel PPG Industries sloot dinsdag 4,5 procent hoger.  

Cruisemaatschappijen deden het dinsdag goed. Royal Caribbean steeg 2,3 procent en Carnival 2,4 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE
IEX25-24h 554,89 0,00 0,00%
AEX 554,34 +0,14 +0,03%
US30^ 28.335,56 0,00 0,00%
Nasd100^ 11.691,83 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs.

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 26-10
  TINC Comm. VA
  notering ex-dividend
 2. 26-10
  Duitsland
  Ondernemersvertrouwen Duitsland - Oct 2020
 3. 26-10
  Verenigde Staten
  Vastgoed Verenigde Staten - New Home Sales - Sep 2020
 4. 27-10
  Aedifica S.A.
  Algemene Aandeelhoudersvergadering
 5. 27-10
  VastNed Retail N.V.
  Resultaten 3e kwartaal 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl