U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag hoger gesloten, omdat beleggers vertrouwen op snel economisch herstel nu de maatregelen tegen het virus worden versoepeld.

De maatschappelijke onrust in het land leek bovendien te kalmeren. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot 1,4 procent hoger op 3.122,87 punten, de Dow Jones-index steeg 2,0 procent en technologie-index Nasdaq steeg 0,8 procent.

"Beleggers blijven de drie P's negeren: de pandemie, de protesten en de politiek", zei David Donabedian van CIBC Private Wealth Management. "In plaats daarvan focussen ze op wat steeds meer wordt opgevat als een sneller dan verwacht economisch herstel, waardoor ook de winsten van bedrijven sneller zouden kunnen herstellen."

Beleggers zijn ook opgelucht dat de geleidelijke versoepeling van de lockdown-maatregelen wereldwijd nog niet heeft geleid tot een hernieuwde golf van besmettingen. "Er is weinig bewijs dat het virus weer de kop opsteekt, en dat heeft het vertrouwen echt gesteund", zei Patrick Spencer van Baird.

Sectoren die door de crisis hard werden geraakt, zoals energie, financieel en industrie, stegen meer dan 2 procent. Ook de kleine bedrijven waren in trek. 
 
De aandelenmarkten stijgen al dagen op rij. Beleggers zetten in op een economisch herstel en verwachten niet dat de onlusten na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld dit herstel zullen smoren. 

Meevallende banencijfers droegen bij aan het optimisme. Volgens ADP gingen er in mei 2,76 banen verloren, tegen 20,2 miljoen in april. Het cijfer was veel minder slecht dan het verlies van 8,7 miljoen banen dat economen hadden voorspeld voor mei.

Het banenrapport van de regering volgt vrijdag en wijkt nogal eens af van het ADP-rapport. 

Inkoopmanagersindices wezen ook op herstel in mei, met een indexcijfer van ISM van 45,4, waar 44,7 was voorspeld. Een cijfer beneden 50 wijt op krimp.

De olieprijs in New York steeg 1,3 procent tot 37,29 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1240. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1166. 

 
Bedrijfsnieuws

De koers van Lyft steeg 9 procent. De taxi-oproep-app meldde toenemende vraag in afgelopen weken, nu mensen weer de deur uit durven na de lockdowns vanwege het virus. 

Het aandeel Crowdstrike steeg 6 procent na verhoging van de winstverwachtingen door het cybersecuritybedrijf.

Chipfabrikanten stegen na meevallende cijfers van Microchip Technology. Het aandeel Microchip steeg zelf 12 procent. Broadcom, dat morgens cijfers publiceert, werd 4 procent meer waard, evenals Analog Devices.

Warner Music Group heeft de uitgifteprijs van zijn beursgang woensdag vastgesteld op 25 dollar per aandeel. Dit is aan de bovenkant van de bandbreedte van 23 tot 26 dollar waarop het Amerikaanse muziekbedrijf aanvankelijk mikte. Er wordt bijna 2 miljard dollar opgehaald. 

Campbell Soup verhoogde de verwachtingen voor heel zijn lopende boekjaar flink, naar een omzetstijging van 5,5 tot 6,5 procent. De aangepaste winst per aandeel zal volgens de fabrikant met zelfs 25 procent of meer stijgen. Het aandeel verloor niettemin 6 procent.

Anders dan de meeste bedrijven heeft Zoom Communications flink van de corona-uitbraak kunnen profiteren. Het aantal klanten voor de aanbieder van videovergaderingen steeg in het afgelopen kwartaal met 354 procent. Het aandeel steeg bijna 8 procent.

Twitter steeg 8 procent. Het bedrijf heeft dinsdag Patrick Pichette benoemd tot voorzitter. Mogelijk werd het aandeel geholpen door zijn rivaal Snap, dat liet weten dat het kanaal van president Donald Trump niet langer zal worden gepromoot op zijn Discover News en tegelijkertijd meldde dat accounts die raciaal geweld bevorderen niet kunnen worden gesteund. Eerder ging het aandeel Twitter onderuit omdat het bedrijf de inhoud van sommige tweets van de president als onbetrouwbare informatie aanduidde.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News

Vandaag in het nieuws

 1. Beursblik: corona maar kleine tegenvaller voor ASML

  20:23, ABMfn
 2. JC Penney sluit ruim 150 winkels

  19:00, ABMfn
 3. Europese beurzen sluiten hoger

  18:52, ABMfn
 4. Van Herk kan bestuur Vastned relatief eenvoudig wegsturen - media

  18:29, ABMfn
AEX 577,56 +5,05 +0,88%
AMX 772,66 +4,76 +0,62%
US30^ 26.863,51 +208,39 +0,78%
Nasd100^ 10.717,58 +27,19 +0,25%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 15-07
  Verenigd Koninkrijk
  Vastgoed Verenigd Koninkrijk - May 2020
 2. 15-07
  Belgie
  Handelsbalans België-Mai 2020
 3. 15-07
  Verenigd Koninkrijk
  Consumptieprijsindex Verenigd Koninkrijk - Jun 2020
 4. 15-07
  Verenigd Koninkrijk
  Inflatie Verenigd Koninkrijk - Jun 2020
 5. 15-07
  ASML Holding N.V.
  Resultaten 2e kwartaal 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl